Books

ALL IN GOOD TASTE, KATE SPADE

kate spade jovana katic backstage muse all in good taste

She had a cocktail in her hand and confetti in her hair.

Ova subota je počela velikim spremanjem, police, ormani, detalji, činije pa sve u krug. Na spisku ispitanih i sređenih nije izostala ni moja skromna, ali vredna biblioteka. Ušuškavši u istu neke nove primerke koje sam kupila u prethodnih godinu dana, ili ih dobila, odlučila sam da vam i pišem o onim koje to svakako zaslužuju. S toga otvaram novu kategoriju na blogu, nadam se na radost svih, i baviće se svim onim štampanim stranicama kojima se rado vraćam i koje bih vam uvek i svuda preporučila.

Prva u nizu veličastvenih je knjiga “All in good taste”, Kate Spade. Pitate se možda zbog čega knjiga na engleskom? Uvek se radije odlučim za čitanje knjige na originalnom jeziku, nego na prelistavanje one sa šturim prevodom. Bolje konsultovati neki online rečnik nego dozvoliti da vam loš prevod poljulja lepotu knjige i teme kojom se ista bavi. Uostalom, to je još jedan plus, vežbate engleski i učite ono što do sada niste znali.

240 stranica otkucanih sa puno pažnje za sve one koji ovog puta žele da pročitaju nešto drugačije. Ovu knjigu u svetu nazivaju “modern classic you’ll treasure for years” – i verujte mi da ne preteruju! Knjiga sadrži recepte kojima ćete zaseniti svoje goste, kao i uvek korisne tekstove “Kako da…”. Za estete tu su božanstvene ilustracije, i citati koje ćete poželeti da tweetujete (eto koristi od Twittera) ili postujete na Instagram.

Korisna je za sve one koji žele da isplaniraju savršenu žurku ili branč, aranžiraju sto, odaberu muziku za repeat, napišu pozivnicu, nauče kako da spoje nespojivo kada je ketering u pitanju, poslažu tanjir sa sirom, naprave temaki rolnice ili francusku čokoladnu tortu (stavljam bookmarker na ovo mesto), i da, da nauče kako da graciozno izađu iz taksija…

Verujte mi na reč, knjiga je čista zabava i kao poručena za sve one koji žele da udahnu duh Njujorka na sofisticiran način.

Prvi utisak – ne, ne, nije čaša vina spuštena na korice knjige samo je još jedna naslovna stranica urađena sa puno stila i duše. Jedan od onih trenutaka kada kažete sebi “Da sam korica knjige verovatno bih ovako izgledala!”

Utisak koji još uvek traje – napravih kapućino i izgubih se kucanim redovima.

Zašto da kupite ovu knjigu? Divno ćete se zabaviti i imaćete štivo za sva vremena.

Zašto da poklonite ovu knjigu? Onaj kome je poklanjate voleće vas zauvek.

Gde da je kupite? Posetite bookdepository.com sa ovim sajtom imam dobra iskustva kada je poručivanje knjiga u pitanju.

kate spade

Do nekog novog čitanja…

Jovana

No Comments

Leave a Reply